Aatto-aamu.

Tanelitonttumme oli perinteisesti vieraillut yöllä jättäen lapsille aaton aamuksi jälleen pienet paketit kuusen alle sekä perinteisen Taneli-tontun karkkikartan. Tänä vuonna Taneli oli kirjoittanut lapsille jopa kirjeen! Oli lasten ilmeet uskomattoman mahtavat minun lukiessani heille tontun kirjettä : "Äiti, miten Taneli voi tietää kaiken?" "Miten se osasi tänne uuteen kotiimme?" "Onko Pumpuli-pupumme oikeasti puhunut tonttujen kieltä Tanelin kanssa niinkuin Taneli kirjeessä kertoi?!?" Niimpä niin.. Jouluhan on täynnä taikaa! <3

Aamun valjetessa oli riisipuuron aika. Nousin valmistamaan puuroa jo aamu viiden jälkeen. Tänäkin vuonna (kuten aina ennenkin) molempien lasten puurolautasille oli onnistunut piiloutumaan mantelit! "Wau, ihmeellistä että tänäkin vuonna me molemmat saatiin mantelit!!" Edelleenkin, Joulun taikaa!

Aattomme oli hieman poikkeuksellinen tänä vuonna. Joulukirkoon emme menneet tänä jouluna. Olemme käyneet lasten joulukirkossa aatot asuessamme edellisessä kodissamme, mutta valitettavasti kylällä jossa nykyään asumme ei lasten omaa aattokirkkoa järjestetä emmekä kaupunkiin asti lähteneet ajelemaan. En haua istuttaa lapsia normaalissa joulukirkossa sillä tiedän ettei ainakaan nuorimmaisemme tule viihtymään yhtään sen kauempaa mitä lasten oma kirkko kestää. Sen vuoksi haluan että heille kirkossa käynti olisi mieluisaa eikä tylsää ja puuduttavaa. Jospa heille jäisi kirkon käynnistä siis mieluisa ja hyvä mielikuva ja tulisivat käymään jatkossa kirkossa vanhempanakin?

 Rakkaitamme kävimme kuitenkin hautausmaalla muistamassa jättäen heidän haudalle kynttilöitä. Voi kunpa he voisivat olla läsnä luonamme. Etenkin jouluisin heitä kaipaa niin kovasti luoksemme. Terveiset sinne pilven reunalle, tiedän sen että siellä katselette!! <3

Kotiin tullessa oli Joulusaunan vuoro joululaulujen soidessa. (Isännän ainut toive rakentamisen aikana oli saada saunaan kaiuttimet ja vaikka kuinka niitä vastaan olinkin pitänee myöntää että mikään ei olekaan saunassa parasta kuin rentouttava hiljaisella äänellä soiva rauhallinen musiikki). Sillä aikaa laatikot lämpenivät uunissa.

Saunan jälkeen laitoimme kaikki lökäripökäri-kotivaatteet päälle ja rennolla mielellä ruokailimme yhdessä.

Joulupöytämme oli katettu. Lapsillekin maistui ruoka kunnolla!

Tarjoilut oli katettuna saarekkeelle.

Tämän vuoden Jouluruokamme koostui näistä:

*Keitetyt perunat sekä curry-päärynäkastike

*Lanttulaatikko

*Perunalaatikko

*Maksalaatikko

 

*Fetasalaatti

*Rosolli

*Sienisalaatti

*Oliivit

 

*Lihapullat

*Savustettu kalkkuna

 

*Savustettu lohi

*Savustettu siika

*Kylmäsavulohi

*Tomaattisilli

 

*Aurajuusto

*Cashewpähkinöitä

Pienen ruokalevon jälkeen odottelimme minun sekä mieheni vanhempia meillä viettämään aattoiltaa. Tytär halusi paistaa vielä joulutorttuja huomatessaa ettei äiti meinannut tarjota kahvin kanssa kuin vain vanhanajan maustekakkua ja lasten tekmiä joulupipareita. Siispä tytär teki vielä tortut tarjolle. :)

Torttuja luumu- sekä omenakanelimarmeladilla.

Lasten aika alkoi käymään pitkäksi. Käväisin laittamassa ulos monta ulkotulta jotta pitkään matkan kulkenut Joulupukille riittäisi valoa! Ulkoa napsasin kuvan olohuoneen ikkunasta jossa malttamattomat pikkutontut odottelivat pukkia!

Kyllähän ne isovanhemmatkin viimein saapuivat aattoa juhlimaan joukkoomme!

Kyllähän se pukki viimein perille löysi. Tarkasti vielä suuresta tonttujen kirjasta oliko oikeassa osoitteessa ja samaiseen kirjaan oli merkittynä meidän jokaisen toiveita. Tämän perheen äidin toiveena kuulemma oli ollut kirjattuna ylös että pukki jättäisi kengät ulkopuolelle sisälle tullessaan! :D :D Onkohan tontut kertonut tämän perheen äidin olevan siivousintoilija?! :D

Lahjavuoret senkun kasvoivat. Samalla kun lasten naamat venähtivät onnesta paketeistaan, äidin ja isän naaman venähtivät tiedostaessa että lelukaapit tursuavat taas kasoittain tavaraa! :D

Pitänee sanoa että lapset saivat upeita lahjoja, ja mikä parasta lelut ovat usean vuoden ajan varmasti mieluisia. Esimerkiksi legot jotka ovat nyt koko perheemme suosiossa ovat oivia lahjoja sillä niistä riittää iloa pitkään!

Lahjojen availuissa ja leikkiessä kuluikin loppu ilta. Isovanhempien kanssa kahviteltiin ja katsottiin vieläpä kesän Kreikka-lomamme kuvia koneelta. :) Isovanhempien lähtiessä lapsetkin menivät nukkumaan ja nukahtivatkin heti.

Oli alkamassa aattoyö. Perinteisesti olemme lasten mennessä nukkumaan mieheni kanssa herkuteltu vielä juustoilla ja olihan ne kaapissa valmiina. Vaan, tulipa se uni äidille ja isällekin heti. Ja sikeästi nukuimmekin koko perhe pitkälle seuraavaan päivään! :)

Tämän vuoden Joulu oli erityisen rauhallinene, levollinen ja herkullinen. Eli juuri sellainen kuin Joulun haluankin olevan. On saanut kunnolla levättyä ja vain oltua. Joulupäivänä kävimme vanhempieni luona syömässä ja tänään Tapaninpäivänä lähdemme mammani luokse syömään. Tosin tuonne myrskyn silmään ei juurikaan houkuta lähtemään.

Joka tapauksessa, tämäkin Joulu oli arvokas muisto mieliimme. Yksi rakas muisto lisää. Edelleenkinkin kiitos Jouluistamme kuuluu perheelleni, miehelleni ja lapsilleni. Ilman heitä ei omaa joulumieltä olisi olemassa. Heidän vuokseen ja heille haluan joulua laittaa samalla saaden siitä joulun itsellenikin.

Rakkaat.