Ai jestas, vieläkin näiden piiraiden muoto naurattaa! :D Kuten näkyy, rypytyksessä en ole mikään mestari. Päätin tämän vuoden aikana opetella karjalanpiiraiden teon täydellisesti. :) Maku on kyllä aivan ihana!

Ohje napattu AnuLilliltä.

Kuoren ohje:

4 dl kylmää vettä
1,5 tl suolaa
6 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Puuro:

1 l maitoa
2 dl puuroriisiä
1 tl suolaa

Voitelu:

Voisulaa

Sekoita taikinan ainekset keskenään kovaksi taikinaksi. Pötkötä taikina ja paloittele. Pyöritä paloista palloja ja painele niistä litteitä jauhotetuin käsin. Kaulitse ja lisää puuro keskelle. Rypytä reunat. Paista uunissa 250 asteessa noin 20 min.

Voitele juuri uunista tulleet piiraat voisulalla.

Peitä piiraat leivinliinan alle.

Lapsille ainakin näytti maistuvan piiraat jauhelihakeiton kera. :)