Olen vuosia keräillyt kirppareilta VANHOJA keittokirjoja, niistä löytää parhaimmat ohjeet ja usean kirjan välissä on käsinkirjoitettuja ohjeita pienille paperilappusille ja ne vasta parhaita ohjeita ovatkin! Tämän maustekakun ohje on peräisin Keittotaito Koteja ja Kouluja varten (1948)- kirjasta joka on aivan loistava! 680 sivua täynnä perinteisiä ja taivaallisen ihania herkkuohjeita nin ruoasta kuin leivonnaisista  ja opastuksia kattauksiin ym ja todella yksityiskohtaista neuvontaa kaikkeen mikä liittyy elintarvikkeisiin. Kirjoitan ohjeen teille näkyviin juuri kirjassa olevilla sanoilla, oli mielestäni niin veikeän hauskaa luettavaa. :)

1 1/2 dl sulatettua voita

4 dl fariinisokeria

3 munaa

4 dl vehnäjauhoja

1 dl manteleita (laitoin mantelirouhetta)

6 pomeranssinkuota

1/2 tl neikikoita

1/2 tl kaneelia

1/2 tl kardemummaa

1 1/2 dl kermaa

2 tl soodaa

Sulatettu voi ja sokeri hierotaan vaahdoksi ja siihen sekoitetaan vatkatut munat, hiennonnetut mausteet, kerma, johon on sekoitettu sooda sekä vehnäjauhot. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 1 tunti uunissa.

Tarjotaan viipaleina kahvin kanssa.

Muissa kakkuohjeissa oli opastettu paitoon "paista sopivassa lämpötilassa" joten itse paistoin kakun 175 asteessa aika tarkka tunti.

Kakusta tuli todella mehevä ja maukas!

Eilen illalla yksi jos toinenkin kakkupala hupeni kuuman glögin kaverina todella nopeaan! :)