2027374.jpg

Tänään söimme ruoaksi possun ulkofilettä, lanttulaatikkoa ja perunamuusia.

Possu-pata ohjeen tein jo blogissani mainitulla ohjeella mutta lisäsin kastikkeeseen yhden paprikan.

700g porsaan ulkofilettä

suolaa

paprikamaustetta

Leikkaa fileiksi ja painele hieman litteämmiksi. Mausta molemmin puolin suolalla ja paprikamausteella ja pyöritä molemin puolin vehnäjauhoissa. Ruskista kevyesti pannulla rasvassa.

Kastike:

2,5dl kermaviiliä

5dl kermaa (omasta mielestäni paras vaihtoehto "kevyt ja paksu ruokakerma", mutta makuasia..)

valkopippuria

suolaa maun mukaan

1 punainen paprika

Sekoita kermaviili, kerma, mausteet ja paprika keskenään. Lado ruskistetut lihat uunivuoan pohjalle ja kaada päälle kermaviili-kermaseos. Uuniin 175 asteeseen reilun tunnin ajaksi.

2027369.jpg

Uunista tullut pata (taustalla lanttulaatikkoa)

Perunamuusi kuuluu perheemme suosikki ruokiin. Varsinaisia mittoja en sen valmistukseen ole katsonut mutta teen sitä aina reilusti. Soseutan perunat käsipelillä, jos tekisin muusin vatkaimella, sillä saisi kiinnitettyä tapetit seiniin! :D Sitten vain maidon lisäksi suolaa ja margariinia oman maun mukaan. Nami nami!! :)