Tänään söimme ruoaksi possun ulkofilettä, lanttulaatikkoa ja perunamuusia.
Possu-pata ohjeen tein jo blogissani mainitulla ohjeella mutta lisäsin kastikkeeseen yhden paprikan.
700g porsaan ulkofilettä
suolaa
paprikamaustetta
Leikkaa fileiksi ja painele hieman litteämmiksi. Mausta molemmin puolin suolalla ja paprikamausteella ja pyöritä molemin puolin vehnäjauhoissa. Ruskista kevyesti pannulla rasvassa.
Kastike:
2,5dl kermaviiliä
5dl kermaa (omasta mielestäni paras vaihtoehto "kevyt ja paksu ruokakerma", mutta makuasia..)
valkopippuria
suolaa maun mukaan
1 punainen paprika
Sekoita kermaviili, kerma, mausteet ja paprika keskenään. Lado ruskistetut lihat uunivuoan pohjalle ja kaada päälle kermaviili-kermaseos. Uuniin 175 asteeseen reilun tunnin ajaksi.
Uunista tullut pata (taustalla lanttulaatikkoa)
Perunamuusi kuuluu perheemme suosikki ruokiin. Varsinaisia mittoja en sen valmistukseen ole katsonut mutta teen sitä aina reilusti. Soseutan perunat käsipelillä, jos tekisin muusin vatkaimella, sillä saisi kiinnitettyä tapetit seiniin! :D Sitten vain maidon lisäksi suolaa ja margariinia oman maun mukaan. Nami nami!! :)
Kommentit