Tämä kakku on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Halusin leipoa tyrnistä kakkua ja niimpä googletin hakusanalla "tyrnikakku" ja heti ensimmäinne reseptivaihtoehto vakuutti minut eikä tuottanut pettymystä! Ohjeen alkuperä siis muistaakseni Kodin kuvalehti-sivujen takaa.
Pohja:
Digestivejä
Margariinisulaa
Täyte:
5 liivatelehteä
200g valkosuklaata
4 dl vispikermaa
3/4 dl sokeria
2 dl vaniljajogurttia
2,5 dl tyrnihilloa
3/4 dl laimennettua sitruunamehua
Vaahdota kerma, mausta sokerilla. Lisää sulatettu suklaa, hillo ja jogurtti sekaan. Sekoita. Lisää sitruunamheuun liuotetut liivatteet seokseen. Kaada irtopohjavuokaan digestivepohjan päälle. Hyydytä kunnolla.
Kiille:
4 liivatelehteä
1 sitruunanmehu
2,5 dl tyrnihilloa
Lisää mehuun liotetut liivatteet hillon joukkoon, sekoita ja kaada hyytynyt kakkutäytteen päälle. Hyydytä uudelleen.
Itse koristelin pinnan sokerihelmillä ja digestivemurusilla.
Suosittelen kokeilemaan!
Kommentit