Mieheni sanoo, että kotimme on kuin lamppukauppa. Höps, en myönnä! Mutta kun pienet pöytävalaisimet ja tunnelmavalaisimet ovat vain niin ihania! ;)

 

Tyttäremme ja poikamme huoneidensa pöytävalaisimet.

 

Olohuoneemme valaisin sekä takkahuoneen pöytävalaisin

 

Kodinhoitohuoneen valaisin sekä wc:n lyhtytalo jossa on led-valosarja sisällä.

Makuuhuoneemme lukuvalo

 

Eteisen ISO lyhty jossa led-valosarja ja tontut sekä olohuoneen ikkunalla roikkuva valkoinen paperitähti.

Keittiön ikkuna jouluvaloissaan.

Kyllä, asettelin jo jouluisia valoja kotiin lisää. Muut joulukoristeet saavat pysyä vielä hetken laatikoissaan odottelemassa. Keittiön ikkunasta näkyvä vihreä nurmi näyttää veikeältä jouluvalojen kanssa. Mutta eiköhän sitä luntakin ehdi täksi talveksi tulemaan edes vähän?

 

Vieras wc:n kattokruunu sekä talolyhty.

Valaisimista ja valaistuksista vielä... Meillä ei siis kattovalaisimet juurikaan ole päällä (paitsi wc:n ja pesutilan), sillä en voi sietää niiden valoa. Sen vuoksi rakentamisessa olikin haastavinta valaistuksen suunnittelu! Kuitenkin aikomus olisi asua tässä kodissa seuraavat 50 vuotta (tosin, mieheni kuumeilee jo uutta rakentamista, pöhkö!) joten piti ottaa huomioon mahdollisten yleisvalaistuksen lisäämisen tarve ja sen mahdollistaminen. Niimpä paikkoja niille jatkoa ajatellen kyllä on, mutta niin kauan kun silmät näkevät, meillä asustellaan varmaan yhtä pimeästi kuin tähänkin asti. :D

Joskus tosin kun iltaisin käy sammuttelemassa valaisimia ympäri huushollia, huomaan kuinka paljon niitä kyllä on mutta mitään lamppukauppa-fiilistä en myönnä! ;)

Lapsenakin rakastin lukea kirjoja iltaisin taskulampun valossa vaikka olisi ne valot voinut napsauttaa päälle. :D

Mutta tunnelmointi valoilla on vain niin miellyttävää ja valoilla saa aikaan niin kotoisaa oloa. <3

Kommentoikaa ja kertokaa kuinka tärkä osa sisustusta teille on valaistus ja minkälaisesta valaistuksesta pidätte? :)