Pyhäinpäiväksi tein suklaakakun jota söimme jälkiruoaksi. Kakku on todella, huom. TODELLA suklainen. ;) Ohje tiesydämeen.fi-sivustolta.
4 munaa
1,5dl sokeria
3/4dl perunajauhoja
3/4dl venhäjauhoja
1/2dl tummaa kaakaota
1,5tl leivinjauhetta
Kostutus:
omenatäysmehu
Täyte:
300g tuore/pakastevadelmia (itse käytin pakastealtaan puutarhavadelmia)
2,5dl maitoa
1dl kaakaota
1dl sokeria
2rkl ohrakasta
100g maitorahkaa
maitosuklaata rouhittuna
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää yhdistetyt jauhot käännellen vaahtoon. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa kypsäksi (puolisen tuntia).
Sekoita maito, kaakao, sokeri ja ohrakas ja sekoita kattilassa kunnes seos saostuu. Jäähdytä kunnolla ja lisää joukkoon maitorahka.
Leikkaa kakku 3 osaan ja kostuta omenamehulla. Jaa täyte jokaiseen väliin ja lado täytteen päälle jokaiseen väliin vadelmia. Kuorruta kakku lopuksi täytteellä.
Koristelin kakun talvisin teemoin.
Kommentit