1242852473_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje napattu suoraan Ruokamaailma-lehdestä.

pohja:

2 munaa

1 dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

1/2tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa puolisen tuntia.

täyte:

5 liivatetta

5 munaa

2dl sokeria

200g maustamatonta tuorejuustoa

1dl sitruunamehua

2 rkl sitruunakuoriraastetta

1 tl vaniljasokeria

kostutus:

sitruunamehua + vettä + sokeria

Pese ja raasta sitruunankuori ja purista mehut. Liota liivatteet. Erota munan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan ja vatkaa keltuaiset ja sokeri vesihauteessa sakeaksi. Vaahdota eri kulhossa valkuaiset. Sekoita tuorejuustoon vaniljasokeri, sitruunaraaste ja mehu. Sekoita joukkoon keltuaisvaahto. Liuota liivatteet 2rkl vettä ja kaada ohuena nauhana vaahtoon. Lisää joukkoon myös valkuaisvaahto. Halkaise kakkupohja ja kostuta.

Laita pohja irtopohjavuokaan ja kostuta. Kaada täyte päälle ja laita toinen kakunpala "kanneksi". Hyydytää seuraavaan päivään ja koristele esim. tummalla kaakaolla.