Rakastan wanhoja esineitä ja huonekaluja.. Koska entisajan kalusteet ovat nykypäivää kestävämpiä, mielestäni jokainen vanha huonekalu on oikeutettu saamaan uuden elämän ja käyttötarkoituksen pienellä kunnostuksella. Koulussamme oli syksyllä pintakäsittelyä jossa kunnostin wanhan pulpetin. Tämä pulpetti on peräisin lakkautetusta kyläkoulusta jonka alkuperäinen väritys oli kelta-oranssi. Yllä olevassa kuvassa olen jo poistanut maalit. Alta paljastui mitä mielenkiintoisemman värisiä maaleja ja tylsistyneiden oppilaiden kirjoituksia! :D Kannen sisäosassa on kotikuntani vaakunan kuva joten pulpetin sisäosaa en maalannut, koska en halunnut peittää vaakunaa.

Tämä pulpetti tulee saamaan paikkansa uudesta kodistamme aikanaan ja poikamme huoneesta. Itselläni on toinen samanlainen wanha pulpetti jonka pappani aikoinaan ollesani lapsi kunnosti sen minulle. Sen pulpetin tulee tytär saamaan uuteen kotiin omaan huoneeseen. Näin ollen molemmilla tulee olemaan samanlaiset. :)

Suurin osa ajasta tämän kunnostamiseen menikin maalien poistamisessa. Mutta lopputulos oli palkitseva vaikkakin hermo meinasi mennä viidennellä maalauskerroksella ja välihionnalla! :D Koska halusin jättää pulpettiin elämisen kolhut ja kulumat, en hionut pintaa kokonaan sileäksi ja maalaamisen jälkeen tein kulutushiontaa ja levitin kulutuspinnoille patina-ainetta joka antoi kulumille enemmän syvyyttä. :)

Lopputulos! Näin wanha pulpetti sai jatkaa käyttötarkoitustaan uudessa ilmeessä!

Pulpetti lojuu vieläkin koululla, sillä tämän hetkisessä kodissamme tälle ei ole valitettavasi tilaa.