Lapsemme syövät vieläkin aamuisin ja iltaisin puuroja joita yritän tasaiseen tahtiin vaihdella jotteivät kyllästyisi puuroihin. Mielessäni oli pitkän aikaa puuro jota mammani teki aina minulle ollesani pieni. Muistelin sen olevan aivan kuin mannapuuroa mutta ei aivan sitä siltikään. Ja se ison voisilmän muistan parhaiten! :) Kaupassa pyörittyäni osui silmiini Helmi-perunasuurimot ja samalla välähti että Helmi-puuroahan se oli! Lapsemme söivät puuroa hyvällä ruokahalulla ja toivoivat sitä aamuksi lisää. :) Lapset halusivat puuroon Kuningatar-soseesta silmän. Puuron valmistin paketin ohjeen mukaisesti:

8 dl maitoa

2 dl Helmi-perunasuurimoita

3/4 tl suolaa

1 rkl margariinia

Lisää suurimot kiehuvaan maitoon ja keitä hiljalleen sekoittaen 8 minuuttia. Mausta suolalla ja anna puuron hautua vielä kannen alla hetki.

Maistoin puuroa ja totesin sen olevan juuri sitä Mamman tekemää! Oi jestas miten jostakin makunautinnosta ihminen voi muistaa mitä ihanampia asioita! Elävästi tuli mieleeni lapsuus jolloin heräsin Mammalassa aamuauringon paistaessa keittiön ikkunasta sisään, Mamman huomattua herättyäni tuli halaamaan ja kertoi lämpimän Helmi-puuron odottavan jo pöydällä, ja se iso voisilmä! :) Samaan aikaan jo edesmennyt Pappani tuli ulkoa kuullessaan että olin jo hereillä ja istuutui viereeni, halasi ja kertoi kuinka mukava päivä olisi taas tulossa. Söin puurot vatsaani ja täydellä vatsalla lähdin ulos maalaismaisemaan nauttimaan helteisestä aamuauringosta. <3