Tätä herkkua äitini teki tätä lapsuudessani ja tämä oli varsinaista herkkua! Tästä on tullut myös meidän perheen herkkuruoka.

3 kanankoipea

2rkl öljyä

2 valkosipulinkynttä

2 punaista paprikaa

1/4tl mustapippuria

Kastike:

2dl ruokakermaa

1dl smetanaa

50g aurajuustoa

2rkl ketsuppia

Irrota kananlihat luista ja jaa paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Leikkaa paprika kuutioiksi. Keitä valkosipulia ja paprikoita öljyssä muutama minuutti. Lisää kanat ja kääntele rasvassa. Mausta pippurilla ja vähennä lämpöä. Peitä pata kannella.

Sekoita kerma, smetana, pehmitetty aurajuusto ja ketsuppi. Kaada seos pataan. Kuumenna perusteellisesti. Anna maun vetäytyä kannen alla noin 10min. Tarjoa riisin kera!

 

Teen tätä aina tupla-annoksena, varsinkin tuon kastikkeen. Tämä ohje on otettu äitini ikivanhasta keittokirjasta, oikeaa reseptin nimeä en enää muista, mutta lapsena veljeni kanssa kutsuimme tätä "Hyväksi kanaksi ja riisiksi". :o)

1741225.jpg

Pata menossa uuniin..

1741224.jpg

Valmis! Itse teen tämän niin että laitan kastikkeen, mausteet, paprikat ja valkosipulit pataan muhimaan uuniin 175 asteeseen noin tunniksi ja sen jälkeen lisään kananpalat. Annan muhia uunissa vielä puoli tuntia. Näin ei tarvitse olla sekoittamassa ja murehtimassa ettei pata pala pohjaan.