Tänä aamuna tein ruoaksi lastemme herkkuruokaa: makkarakeittoa. Se tekee kauppansa joka kerta ja tulevalle kiireiselle viikolle keittoruoka on mitä mainioin. :) Tapanani on aina keittoruokien kaveriksi tehdä tuoretta leipää. Tällä kertaa ajattelin nauttia keiton kaupasta ostetun tuoreen ruisleivän kanssa mutta lapset toivoivat, kuten tapana on ollut itsetehtyä vaaleaa leipää. :) Keitto oli jo hyvää vauhtia valmistumassa kun tytär teki toiveensa ja pähkäilin miten leipätaikinan saisi nopeasti valmistettua ilman kohotuksia ym. Sitten se välähti, teeleivät! :) Näitä en olekaan tehnyt sitten viimeksi kuin yläasteen kotitaloustunnilla! :) Samalla muistui mieleeni että olisin juuri nähnyt ohjeenkin jossakin.. ja kyllä, uusimmassa Ruoka Pirkassahan se oli.

2 dl vehnäjauhoha

2 dl hiivaleipäjauhoja

1 dl juustoraastetta

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

50 g margariinia

2,5 dl maitoa

Sekoita jauhot, juustoraaste, leivinjauhe ja suola. Lisää sulanut rasva ja maito. Sekoita tasaiseksi. Jaa pellille kahteen osaan ja taputtele jauhotetuin käsin. Jaa leivät neljään osaan kevyesti veitsellä painaen ja painele haarukalla. Paista 225 asteessa noin 15 min.