1250768041_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen ollut lasten kanssa 2 päivää kipeänä kotona ja mieleni teki syödä jotakin suolaista. Juuri sopivasti kaapista löytyi ainekset joten lihapiirakan tekoon siis..

1 kg lehtitaikinalevyjä

500g jauhelihaa

4 kananmunaa

1 iso sipuli

3 dl riisiä (keitinveteen lisäsin 2 lihaliemikuutiota)

suolaa, mustapippuria ym..

Sulata lehtitaikina ja jaa palat kahteen osaan. Kauli molemmat isommiksi. Paista pannulla jauheliha, sipuli ja mausteet. Keitä kananmunat kovaksi ja lisää jauhelihaseokseen. Lisää riisit ja lihamassa sekaisin ja lisää joukkoon 1 raaka kananmuna. Sekoita. Levitä massa toisen kaulitun lehtitaikinalevyn päälle ja aseta toinen levy kanneksi. Painele reunat hyvin kiinni. Voitele kananmunalla ja pistä haarukalla reikiä. Paista 250 asteeessa kunnes pinta on sopivan tumma.

Herkullista sinapin ja ketsupin kera!