1744141.jpg

Tänään tein myöskin toisen täytekakun, tämä suuntasi Mummilaan. :o) Tätä ohjetta suosittelen kaikkien kokeiltavaksi, taivaallista! Ei perinteistä täytekakkua, mutta silti aina maistuu yhtä herkulliselta ja kesäiseltä. Ohjeen olen löytänyt vuosia sitten S-kaupan Ruokamaailma-lehtisestä.

Pohja:

4             munaa

1 1/2 dl    sokeria

1 dl         vehnäjauhoja

1/2 dl       perunajauhoja

1 dl         mantelijauhetta

1 tl          leivinjauhetta

Täyte

1/2 l        mansikoita

2 dl         vaahdotettavaa vaniljakastiketta

250 g       maitorahkaa

3 rkl         sokeria

4             liivatelehteä

2 rkl         sitruunamehua

Päälle

1 l           mansikoita

2 dl         punaista mehua

1 dl         hyytelösokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita kevyesti esim. puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (halk. 24 cm) irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Kumoa kakkupohja jäähtyneenä. Valmista täyte. Perkaa ja viipaloi mansikat. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita rahkan ja sokerin kanssa keskenään. Liota liivatteita noin 5 minuuttia kylmässä vedessä. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja kaada seos ohuena nauhana rahkaseokseen.

Viipaloi kakkupohja kahteen osaan. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Kokoa kakku takaisin vuokaan. Nosta pohjalle ensin kakkupohja. Levitä pohjan päälle mansikkaviipaleita ja kaada pinnalle rahkaseos. Nosta toinen kakkupohja varovaisesti päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta hyytymään ja kostumaan jääkaappiin noin vuorokaudeksi.

Perkaa ja viipaloi mansikat ja asettele ne kakun pinnalle lomittain. Valmista pinnalle kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi hyytelöä kakun pinnalle. Peitä kakku ja nosta viileään vielä hetkeksi. Nosta kakku vadille tarjolle.

(Omaksi huvikseni päätin pursottaa reunalle, ei kuitenkaan vaadi välttämättä)