Tämä leipä ei vaadi kohotusta!

Ohje on uudesta Leivotaan!-lehdestä (suosittelen, lehti sisältää kannesta kanteen uskomattoman ihania ohjeita!). Ohje siis kopioitu sieltä. Taikinasta tulee 2 leipää.

1 1/4l maitoa

50 g hiivaa

7dl vehnärouhetta

1 rkl suolaa

1 1/2rkl kuminaa

10 dl grahamjauhoja

10-12dl vehnäjauhoja

Lisää hiiva lämmitettyyn maitoon. Lisää vehnärouhe, kumina, ja suola. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kaada taikina kahteen voideltuun leipävuokaan. Laita vuoat kylmään uuniin. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista leipiä noin kaksi tuntia. Peitä pinta tunnin kypsennyksen jälkeen foliolla jotta pinta ei pala. Kumoa leivät ja kiedo ne kostutettuihin leivinliinoihin vuorokaudeksi, jos mahdollista.