Tämän ihanan herkun ohjeen sain serkultani (kiitos!!!) ja tämän alkuperä on jostakin sisustuslehdestä (olisikohan ollut Kotivinkistä..?) Saattaa olla että olen sitä hieman muokannut ajan kuluessa..
1 kääretorttu (joko itsetehty tai kaupan)
6 liivatelehteä
2,5dl kermaa
2dl persikan palasia
1prk maitorahkaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1/2tl sitruunankuoriraastetta
2/4dl persikan lientä
Liota liivatteet kylmässä vedessä 5min. Vatkaa kerma vaahdoksi ja paloittele persikat. Lisää maitorahka, sokerit sekä sitruunankuoriraaste vatkattuun kermaan ja sekoita. Liuota liivatteet kuumaan persikanliemeen ja valuta ohuena nauhana kokoajan sekoittaen kermaseokseen. Lisää persikanpalat ja sekoita.
Vuoraa kulho kelmulla ja lado kääretortun siivuja pohjalle reunoja myöten. Kaada päälle kerma-rahkaseos ja peitä foliolla. Hyydytä jääkaapissa yön yli. Kumoa tarjoilulautaselle.
Tuohon olen väkertänyt vielä jonkin epämääräisen koristelun (koristelugeeliä, hopeakuulia ja nonparelleja.
Kommentit