Poikamme 3v synttäreille kokeilin Pirkka-lehdestä löytämääni ohjetta. Pohjaksi tosin muutin piparkakkutaikinaa jota jäi viime pipareiden leipomisesta jäljelle jonka pakastin. Painelin taikinan irtopohjavuoan pohjalle ja paistoin noin 5 min.

1 prk flora vispiä

200g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

1/2tl kanelia

1/2tl kardemummaa

1 appelsiinin raastettu kuori

3rkl appelsiinimehua

4 liivatelehteä

Päälle:

4 liivatelehteä

1 dl vettä

3dl glögitiivistettä

Vaahdota kerma, sekoita tuorejuuston joukkoon mausteet ja tomusokeri. Lisää kermavaahto joukkoon. Lisää myös appelsiinikuoriraaste. Liuota kuumaan appelsiinimehuun liivatteet ja lisää vaahtoon ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Hyydytä kunnolla.

Kuumenna vesi ja lisää liotetut liivatteet veteen. Lisää neste glögiin, anna hetki jäähtyä ja kaada juustokakun päälle. Hyydytä. Koristele.