Ohje napattu suoraan Ruokamaailma-lehdestä.
pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa puolisen tuntia.
täyte:
5 liivatetta
5 munaa
2dl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sitruunamehua
2 rkl sitruunakuoriraastetta
1 tl vaniljasokeria
kostutus:
sitruunamehua + vettä + sokeria
Pese ja raasta sitruunankuori ja purista mehut. Liota liivatteet. Erota munan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan ja vatkaa keltuaiset ja sokeri vesihauteessa sakeaksi. Vaahdota eri kulhossa valkuaiset. Sekoita tuorejuustoon vaniljasokeri, sitruunaraaste ja mehu. Sekoita joukkoon keltuaisvaahto. Liuota liivatteet 2rkl vettä ja kaada ohuena nauhana vaahtoon. Lisää joukkoon myös valkuaisvaahto. Halkaise kakkupohja ja kostuta.
Laita pohja irtopohjavuokaan ja kostuta. Kaada täyte päälle ja laita toinen kakunpala "kanneksi". Hyydytää seuraavaan päivään ja koristele esim. tummalla kaakaolla.
Kommentit