1782793.jpg

5dl piimää

1pss kuivahiivaa

1 1/2dl siirappia

1 1/2dl kaljamaltaita

1 1/2dl vehnäleseitä

1 1/2dl ruisjauhoja

1/2rkl suolaa

5dl vehnäjauhoja

voiteluun siirappivettä (1:3)

Lämmitä piimä. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kuivahiiva. Sekoita piimään siirappi, kaljamaltaat, vehnäleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot. Vaivaa taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla 1 1/2 tuntia. Voitele 2 litran vuoka ja ja laita taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 2 tuntia. 1 1/2h jälkeen voitele siirappivedellä ja jatka paistoa puoli tuntia.

Muistan lukeneeni netistä että tämä leipä on parhaimmillaan oltua valmistamisen jälkeen jääkaapissa vielä päivän-pari. Olemme kyllä syöneet itse leivät miltei heti kun ovat sopivan lämpimiä. :o)