5dl piimää
1pss kuivahiivaa
1 1/2dl siirappia
1 1/2dl kaljamaltaita
1 1/2dl vehnäleseitä
1 1/2dl ruisjauhoja
1/2rkl suolaa
5dl vehnäjauhoja
voiteluun siirappivettä (1:3)
Lämmitä piimä. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kuivahiiva. Sekoita piimään siirappi, kaljamaltaat, vehnäleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot. Vaivaa taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla 1 1/2 tuntia. Voitele 2 litran vuoka ja ja laita taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 2 tuntia. 1 1/2h jälkeen voitele siirappivedellä ja jatka paistoa puoli tuntia.
Muistan lukeneeni netistä että tämä leipä on parhaimmillaan oltua valmistamisen jälkeen jääkaapissa vielä päivän-pari. Olemme kyllä syöneet itse leivät miltei heti kun ovat sopivan lämpimiä. :o)
Kommentit