Tämä ihana ohje on peräisin Risella risottoriisipaketin takaa. Tämä on varsinaista herkkua!! Itse käytin tähän ohjeen mukaan ainakin tuplasti enemmän sieniä (kanttarelleja) ja jätin valkoviinin ja parmesaanin pois. Korvasin tuon valkoviinin kanaliemikuutiolla. Laitan kuitenkin alkuperäisen ohjeen:
3dl risottoriisiä
3rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3dl kananlientä
1,5dl valkoviiniä
1dl kermaa
1dl parmesaanijuustoa
2rkl voita
200 sieniä (kanttarelleja, tatteja tai suppilovahveroita)
1-2tl timjamia
suolaa
mustapippuria
Kuullota sieniä voissa pannulla ja mausta suolalla. Jätä siihen odottamaan. Lisää kattilaan öljy ja riisit. Kattilan lämmittyä lisää silputut sipuli ja valkosipulit. Kun sipuli pehmiää, kaada joukkoon 1dl kananlientä.Sekoita seosta kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Lisää joukkoon 1dl kananlientä ja 1dl valkoviiniä ja anna riisin kypsyä miedolla lämmöllä kokoajan hämmentäen.
Lisää 1dl kananlientä ja 1/2dl valkoviiniä ja jatka keittämistä kunnes neste imeytyy riisiin. Lopuksi lisää kerma, raastettu parmesaani, voi, hienonnettu timjami ja kuullotetut sienet. Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla. Risotto on valmis kun neste on imeytynyt.
Kommentit