Tätä herkkua maistoin ensimmäisen kerran sukulaisten luona ja tykästyin heti. Sain ohjeen ja testasin tätä myöskin itse. Ohjeen alkuperästä ei tietoa tarkemmin.
Pohja:
175g suklaa täytekeksejä
50g margariinia
Täyte:
7 liivatenlehteä
1rkl sitruunamehua
2dl sokeria
2rkl vaniljasokeria
1prk maitorahkaa
3dl kuohukermaa
1,5dl soseutettua puolukkaa
Hienonna keksit. Sekoita keksimurska sulatettuun margariiniin ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Liota liivatteita 5 min vedessä. Sekoita rahkan joukkoon sokerit ja vaahdotettu kerma. Jaa täyte kahteen osaan. Purista kolme liivatetta kuivaksi ja liuota 0,5rkl kiehuvaan sitruunamehuun. Yhdistä täyte ja liivate ja kaada vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään. Sekoita lopputäytteeseen puolukkasose ja loppuun sitruunamehumäärään liotetut liivatteet. Kaada vuokaan kun vaalea täyte on hieman hyytynyt. Peitä vuoka ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja tarjoile!
Kommentit